Kiireinen viikko on jättänyt jälkensä, minne nämä päivät katoavat? Ilmeisesti tiedon viidakossa seikkailuun, sillä on  ilmennyt ogelma, mitä en heti olisi odottanut tulevaksi. Nykyinen rajattoman tiedon äärellä elävä ihminen (homo sapiens googleus sekä alalaji homo sapiens wikipedius) osaa hakea tieoa, mutta että sitä onkin tarjolla liikaa? Siis kaikesta tulvasta ei löydä itselleen tarpeellisinta ja oleellisinta. Sinänsä aivan ymmärrettävää ja hyväksyttävää. Ihmisaivot kun kuitenkin kaikesta ylivertaisuudestaan huolimatta kykenevät käsittelemään nähdäkseni vain tietyn määrän ärsykkeitä kerrallaan. Loput, vähemmän oleelliset (eli vähemmän vaaraa muistuttavat) blokataan surutta pois ("En vaan huomannut!" siis voikin olla pätevä selitys.. hmm.) Ja tämäkös mainosmiehiä vimmastuttaa.

Asiakkaat ja ystävät sekä kansanmiehet ovat pyytäneet vilpittömästi apua. Ympäristö on nyt tärkeä aihealue, ja siihen kehittyy sanoja ja sanontoja yhdyssanoilla (tyypin tunnistaa usein etuliitteestä ympäristö-), vääntämäällä ja kääntämällä. Ehkä joku harvinainen yksilö saattaa keksiä ihan uusiakin sanoja lingvistiikkoja hauskuttamaan. (Voisin mielelläni olla etunenässä tässä rintamassa, suomen kieli on ihana!) Kun nyt kuitenkin ongelma on huomattu ja haluan vilpittömästi auttaa, ryhtyy Onnistamo Oy keräämään nettisivuilleen osoitteeseen www.onnistamo.fi ympäristöalan perussanastoa käsitemäärittelyineen. Tarkoitus on auttaa homo sapiens wikipedius kehittymisen tiellä homo sapiens onnistumus-vaiheeseen. Sanasto on kehitteillä ja lupaan ja vannon kertoa sen julkaisusta myös täällä Viherpesua-blogissa. Tai neandertalilainen minut vieköön.

Loppuun haluan ottaa tavaksi tästä kirjoituksesta lähtien kertoa jonkun hyvän uutisen: Minulla on ollut kirpputoripöytä vuokrattuna Kuopion CityPörssissä hiukan alle viikon, ja kauppa käy kuin siimaa! Kannatan kirpparointia kaikille, joilla lojuu ylimääräistä tavaraa nurkissa! Pääsee eroon turhista tavaroista, tienaa vähän rahaa ja joku muu löytää aarteita huokealla!