Ilahduttavaa lukea, miten moni kaupunki ja yritys on lähtenyt mukaan lauantaina järjestettävään maailmanlaajuiseen Earth Hour-tapahtumaan. Toivottavasti myös mahdollisimman moni yksityinen henkilö lähtee mukaan sähkösäästöön ja haluaa ottaa kantaa hiilidioksidipäästöihin ja ilmastonmuutokseen.

Mielestäni tunti lauantai-iltana ei vaadi paljoa, mutta saa parhaimmillaan aikaan ajattelua. Miettiminen taas mahdollisesti saattaa aiheuttaa pienen aivosolun liikahduksen myös silloin, kun on aika toiminnan.

Ihminen kaipaa yhteisöllisyyttä elämäänsä ja merkitystä teoilleen. Ilmastokysymykset ovat niin suuria, ettei kukaan tunnu uskovan pelkästään omilla teoilla olevan vaikutusta. Tämmöiset yhteiset, koko maailmaa koskettavat tempaukset ovatkin tärkeitä sen vuoksi, että huomataan tekojen merkityksen kasvavan, kun toimijoita on monta. Skaala ratkaisee.

Viikon viherryksenä suositan seuraavaa: sammuta valot ja mahdolliset sähkölaitteet lauantaina klo 20.30-21.30. Vietä hetki vaikka kynttilän valossa tai lähde iltakävelylle katsomaan, kuinka moni muu on pimentänyt kotinsa.