Eilen minua meluvainosi tuntematon nuorimies, joka huudatti viritettyä skootteriaan sydämensä kyllyydestä. Ymmärrän kyllä hyvästienjätön tarpeen kesälle, mutta eikö sitä voi tehdä hiljaisemmin? Tänään skootterimies sai seuraajakseen autoilijan, joka örhyytteli mallia "amis" olevalla toyotallaan raskasta kaasujalkaa käyttäen pariinkin otteeseen ohitseni. Itse olin eilen jalkapatikassa ja tänään liikenteessä vaaleanpunaisella Tunturi Saint-pyörälläni. Näiden kokemusten jälkeen aloin taas arvostaa henkilöenergialla toimivia kulkumuotoja entistä enemmän. Rakas mummorini, lupaan ja vannon, että yhteinen matkamme on oleva välillä kuoppainen, mutta sitäkin pidempi. Kohtaamme monta ylämäkeä tuskaisesti kärvistellen, mutta nopeasti ohivilahtavissa alamäenhetkissä elämä on yhtä hurvittelua.

Emme mieheni kanssa omista omaa autoa, vaan meillä on lähipiirissämme käytössä kimppa-auto. Haluan tehdä tunnustuksen, koska avoimuus on avainasemassa kriisitilanteiden hallinnassa. Auto on mallia 98bensasyöppö. Hei, olen Suvi, ajan joskus volvoautolla. Asiaa auttaa ehkä vähän, että auto on kimppakäytössä, eikä kaikilla osallisilla siis ole omaa autoa. Asiaa ei kuitenkaan auta, etten itse aja rohmulla usein (vaikka joskus istun kyllä kyydissä), vaan että se on enemmän puoliskoni työmatkakulkupelinä. MUTTA asiaa auttaa se, että auto vietiin eilen talvitalliin yhteissäilytykseen ja mies otti työmatkojaan varten bussikortin. Tein siis asialle jotain, ja vaikka poljin tänään vaakasuorassa räntäsateessa edestakaisin kirpparille viemään tavaroita ja nyt palelen kastumisen seurauksena, voin aina lämmitellä erinomaisuuden ja maailmanpelastamisen aiheuttamassa hehkussa. Tätä on hyvä muistella kuumeessa sängyn pohjalla.

Viimeksi kirjoitin odottaneeni www.ilmastoinfo.fi -sivuston aukeamista. Nyt ne ovat auenneet ja olen tutustunut niihin muutaman päivän ajan. Pientä miinusta siitä, että sivusto on suunnattu vain pääkaupunkiseudun asukeille, mutta plussaa siitä, että edes siellä on asioita viety näin eteenpäin. Sitä paitsi, kuka tahansa netin käyttäjä pääsee surffailemaan infon sivuilla, myös kehäkolmosen ulkopuolelta. Sivustolle on koottu pääosin linkkejä, mistä lisätietoja ilmastotyökaluista löytää helpohkosti. Sivusto on toteutettu ulkoasultaan ihan hauskasti, joten siellä jaksaa seikkailla. Kootuista vinkeistä ja ilmastoreseptin aineksista tulee kyllä sellainen olo, että sivusto on tarkoitettu aika pitkälti ympäristöherännäisille... uusia vinkkejä viherrykseen ei ole tarjolla (,mitä asiaan vähänkin perehtyneet jo eivät tietäisi) eikä viherryksen tosiratkaisuja juurikaan esitellä (esim. Thaimaan lomamatkalle esitetään korvattavaksi lomamatkalla Europpan rannoille, tosiviherrys tietysti ehdottaisi lomailua kotimaassa, kotosalla jne).

Sivustolla haastetaan pääkaupunkilaiset säästämään jokainen 1000 kg CO2-päästöjä omasta elämästään. En malttanut olla osallistumatta (eikä kukaan kieltänytkään, vaikka aika kaukana kehiltä asunkin)! Tein oman hiilisäästödieettini, johon liittyen se autokin häippäsi talviunille. Nyt noudatan todella hiiliniukkaa elämää, kun karsitaan jo hiilihydraattien lisäksi hiilidioksiditkin :)

 Hei, olen Suvi. Ajan usein pyörällä räntäsateessa.