Motivoinnista puhuttaessa tärkeintä on johdon sitoutuminen antamiinsa lupauksiin. Sirkkelikierroksen loppuvaiheessa porkkanat lunastetaan ja uusi kierros laitetaan aluilleen. Palaute on avainasemassa tässäkin vaiheessa.

Kun vihersirkkelin kierros lähenee loppuaan, on aika nostaa taas kissa pöydälle ja järjestää tilaisuus keskustella onnistumisesta. Henkilöstöltä pyydetään palautetta kierroksen onnistumisesta ja suunnitellaan jatkoa. Crowdsourcingin mukaisesti tässäkin vaiheessa ideat jatkosta on hyvä nostaa henkilöstöstä johdolle päin. Johdolla voi toki olla jo suuntaviivat selvillä, mutta tällöin eteenpäin mennään kysymällä sopivia kysymyksiä.

Ennen seuraavan kierroksen aloittamista kuitenkin käydään läpi saavutetut tulokset ja hurrataan onnistumiselle. Porkkanat lunastetaan; jos on luvattu lounaita, ne annetaan, jos rentouttavaa hierontaa, niin lahjakortti kouraan sen ansainneelle. Kun muutkin näkevät tuloksen, he paiskivat hommia kahta kauheammin seuraavan kierroksen aikana. On kuitenkin yksi hieno palkitsemismuoto, jonka arvoa harva muistaminen korvaa. Vilpitön, lämmin julkinen kiitos on palautetta parhaimmillaan ja tuo onnistumisen tunnetta koko porukkaan.

Vihersirkkeli on jatkuva prosessi, joka tähtää kestävään kehitykseen sanan varsinaisessa merkityksessä. Sen ei ole tarkoituskaan olla valmis ikinä. Siksi on tärkeää huomioida onnistumiset, tuntea niistä vilpitöntä iloa, laittaa vaikka ilmapalloja  ja serpentiinejä kattoon juhlan kunniaksi. Bisnesmaailmassa tai yrittämisessä kaiken ei tarvitse olla niin kovin vakavaa. Useimmat ihmiset itse asiassa kaipaavat leikkimielisyyttä ja hervottomia kokemuksia puurtamisen lomaan. Siksi vihertämisen kiertoprosessi ei saa tulla pakoksi, vaan sen on oltava henkilöstölle, eli muutosta suorittavalle tasolle mielekästä ja helppoa. Yllättävä, palkitseva toiminta esimieheltä voi nostaa mielialan kattoon ihan tavallisena perjantaina, jolloin viikonloppuun lähdetään iloisin mielin ja ensi maanantainakin on taas astetta kivempi tulla töihin.

Yritysvastuuraporttiin voidaan kierroksen loppupuolella näin kirjoittaa konkreettisesti paratuneen ympäristövastuutyön lisäksi parantuneesta sosiaalisesta vastuusta työntekijöiden viihtymisen saatua uutta nostetta parantuneiden johtamiskäytäntöjen myötä.